MUZIEK

COMPONIST

Ik heb gecomponeerd voor orkesten, vocalisten, DJ’s, theaterproducties, films, reclames, internetgames en websites. Door de jaren heen is de wereld van beats, plugins en samples naadloos overgegaan in die van: orkestratie, partituur en contrapunt.

.

Maar oude methoden en moderne technieken gaan ook hier weer hand in hand: zo is het voor orkesten die mij inhuren een pré dat ik in staat ben, met behulp van synthesizers, computer en de juiste software, realistisch klinkende demo’s te maken.

ARRANGEUR

Regelmatig word ik gevraagd strijkers-, blazers- of bigbandarrangementen te schrijven. Soms zijn deze bedoeld voor éénmalige live-concerten maar vaak ook voor CD producties. Daarnaast maak ik bewerkingen van klassieke composities, zoals de Goldberg variaties van J.S. Bach, die ik bewerkte voor strijkers.

.

De opdrachtgever kan voor het concert of voor de opnamesessie al een realistisch klinkende demo van het arrangement krijgen omdat ik tijdens het schrijven werk met zeer uitgebreide geluidsbibliotheken. Als arrangeur heb ik gewerkt voor onder anderen het Metropole orkest, het Magogo kamerorkest, Mathilde Santing, Nynke Laverman, Magda Mendes en het Nieuw Trombone Collectief.

GITARIST

Gedurende mijn gitaarstudie aan het Hilversums Conservatorium hield ik mij voornamelijk bezig met jazz, rock, funk en klassieke muziek. Gaandeweg ben ik me als gitarist steeds meer gaan verdiepen in andere muziekstijlen en de rol van authentieke snaarinstrumenten daarin.Naast alle soorten ‘gewone’ gitaren bespeel ik de tres, de cavaquinho , de guitarra portuguesa , de ukulele, de lapsteel, de resonator en de mandoline.

.

Vanwege de verschillende stemmingen en speeltechnieken bleek het bespelen van deze instrumenten een studie op zich.  In mijn studio komen ze goed van pas als ik op zoek ben naar onverwachte klankkleuren en veel van deze instrumenten bespeel ik op het podium.