MATHILDE SANTING – RECITAL

Voor de theatertour Recital van Mathilde Santing heb ik met haar de meeste liedjes geschreven en ben ik op het podium verantwoordelijk voor de elektronische geluiden en videoprojecties. Hier onder meer over de tour…

Een vrouw zit in haar tempel.
Haar aandacht wordt getrokken door het geluid van de wind.
Binnen is het veilig maar hoe lang nog?

Ze staat voor de keuze: zal ze de mensen, die komen luisteren, gerust stellen of toont ze haar binnenwereld die vol twijfel is?
Het boek waaruit ze preekte geeft geen antwoorden meer.
In de donkere nacht moet ze de ramen openen om te weten hoe hard het stormt.

Na haar succesvolle anniversary-tour in 2011-2012 slaat Mathilde Santing een nieuwe weg in. Samen met pianist Marcus Olgers gaat ze op avontuur. Beiden even virtuoos als veelzijdig en beiden oprecht nieuwsgierig en oprecht ambitieus lieten ze zich door producer Ward Veenstra en soundengineer Sebastiaan Meijer verleiden tot een uitdagend artistiek project. De songs zijn nieuw en voor deze voorstelling geschreven.

Persbericht:

Met gepaste trots presenteren wij je hierbij de nieuwe theatertour van Mathilde Santing. Onder de naam ‘Recital’ zingt Mathilde uit eigen werk waarbij zij begeleid wordt door de ‘fine fleur’ uit de Nederlandse muziekwereld.

Recital- re·ci·tal (het;)
1 muzikaal optreden van een solist (Van Dale).

Dit is Mathilde zelf

Het was nog maar een try-out”, dachten Mathilde, haar band en technische staf toen het publiek opstond en er “Bravo!” werd geroepen. De impact van de voorstelling is niemand ontgaan. Deze keer schreef Mathilde Santing al het werk zelf. Prachtige teksten, zwanger van mystiek en meeslepende melodieën, alles ontsproten aan het brein van een groot musica en onvermoed componiste. Dit is Mathilde zelf. Waar ze haar 30 jarige carrière lang het werk van anderen vertolkte, met ongeëvenaard vakmanschap, formuleert ze nu haar antwoord op de zo vaak gestelde vraag wie Mathilde Santing zélf is. “Net als in het begin, 30 jaar geleden, zie ik weer die kwetsbare vrouw op het podium staan”, zegt regisseur Gé Wegman na afloop in de kleedkamer.

Maar het was niet alleen de try-out. Bij de eerste show op 21 september in Mijdrecht, gebeurde hetzelfde. Met klank-designer en co-writer Ward Veenstra, die de songs in schitterende arrangementen vatte, en pianist Marcus aan haar zijde, heeft Mathilde de zaal in haar greep. Weer is het publiek razend enthousiast.

Opgelucht en enigszins beduusd door de overweldigende reacties, vervolgt Mathilde haar missie. Tegen de verwoestende culturele tegenwind in, staat zij sterker dan ooit.

Categories: ARRANGEUR, COMPONIST