BEELD

FILMER

Als filmer begon ik met 3D animatie en al gauw kreeg ik de eerste opdrachten voor bedrijfsfilms. Vanuit mijn muzieknetwerk werd ik gevraagd promo’s en muziekvideos te filmen; een nieuwe carrièrerichting was geboren.

Net als in mijn studio probeer ik klassieke technologie met moderne digitale technologische middelen te combineren. Zo heb ik een voorliefde voor lenzen uit de jaren zestig maar film ook met een hedendaagse Zeiss lens. Veel duurder, veel beter maar een stuk minder romantisch, dat wel.

.

Op dit moment film ik met de Blackmagic Cinema Camera waardoor ik ook bekend ben met RAW workflows. Ik heb ondertussen een brede verzameling objectieven waaronder vele oude ‘prime’ lenzen die zorgen voor een filmische look.

Een lens is voor mij het visuele equivalent van een microfoon. Tijdloos, mooi gemaakt en met een eigen karakter.

3D ANIMATOR

Nadat ik de eerste CD van Camiel had opgenomen en gemixt, ontstond er een sterke behoefte een tijdje iets anders te doen. Ik begon mij te verdiepen in de mogelijkheden van 3D animatie. Door mijn ervaring met geluidssoftware dacht ik dat dit vrij snel onder de knie zou hebben. Dit universum bleek echter veel groter dan verwacht waardoor ik pas na jaren studie het gevoel kreeg grip te krijgen op de materie.

.

Illustrator Bardo Hogendoorn vraagt mij regelmatig hem te assisteren bij zijn grafische opdrachten. Ik ben dan verantwoordelijk voor de 3D animaties (die ik maak met Cinema 4D) en bij technische opdrachten bedenk ik vaak het plan van aanpak. Tegenwoordig word ik rechtstreeks benaderd door opdrachtgevers, mede omdat ik hen in mijn (geluids)studio kan helpen met de muziek en het geluid.

EDITOR

Door mijn werk als 3D animator en filmer was montage de logische vervolgstap. De softwarepakketten waar ik bekend mee ben zijn Final Cut Pro, Motion, After Effects en DaVinci Resolve.

.

Het editen en de postproductie van video vind ik erg interessant omdat hier alle elementen op het gebied van beeld en geluid samenkomen. Hier wordt het eindresultaat vaak meer dan de som der delen.